Wie zijn wij

Wie zijn wij?

Wij zijn de Reddingsbrigade “Luctor et Emergo” in Terneuzen.
Als reddingsbrigade willen wij het grote aantal verdrinkingsongevallen in Nederland proberen te verminderen.

rbplaatje1

In Terneuzen en omgeving is zo ontzettend veel water dat er makkelijk iemand in terecht kan komen. Als je dan kunt zwemmend redden en dus geleerd en geoefend hebt om iemand uit het water te helpen geeft dat toch een heel fijn gevoel.

Hierdoor kan je hobby, het zwemmen, tevens mensenlevens redden.
Elke maandagavond zwemmen wij in het zwembad in Sportcentrum “Vliegende Vaart” te Terneuzen.

Wij hebben verschillende leeftijdsgroepen waarin voor een bepaald brevet zwemmend redden geoefend wordt. Eerst wordt er getraind om je uithoudingsvermogen groter te maken, dit duurt natuurlijk niet de hele avond, elke week een beetje meer.

Vanaf het begin ook worden er verschillende onderdelen van het zwemmend redden geleerd. We denken dan aan het opduiken van ringen en dat wordt later een pop en nog later als het nodig is een drenkeling.

Met elk nieuw brevet moeten je vaardigheden groter worden.
Je zult ook leren dat bij het redden van mensen toch steeds je eigen veiligheid voorop blijft staan.

rbplaatje2

Voordat je een goed getrainde en geoefende redder bent heb je toch wel een paar jaar nodig. Wil je daarna je nog verder bekwamen dan zijn er met ook nog een EHBO diploma erbij volop kansen om aan de kust als strandwacht of varend redder te werken.

Ook zijn in elke brigade de instructeurs allemaal leden die als jongere eerst zelf lid zijn geworden.

Wil je eens komen kijken of dit zwemmend redden iets voor je is kom dan eens een avond met ons mee zwemmen. Hoe snel of langzaam je zwemt is niet belangrijk dat verbetert met oefening vanzelf wel.
Breng direct je zwemkleding maar mee. Meld je om zeven uur aan de balie in de hal van het zwembad. De mevrouw die daar zit zorgt er voor dat je dezelfde avond al mee kunt zwemmen.
Je kunt er dan later beter over beslissen of je dit wel of niet wilt.

rbplaatje3

Voor nog meer inlichtingen kun je iedere maandagavond tot half negen in het zwembad terecht of telefonisch.